:: دوره 11، شماره 4 - ( مهر و آبان 1397 ) ::
جلد 11 شماره 4 صفحات 8-1 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی رابطه بین هوش اجتماعی و ادراک دانشجویان تحصیلات تکمیلی از ساختار کلاس و نقش میانجی باورهای خودکارآمدی
فرامرز محمدی پویا 1، سجاد قارلقی2 ، سهراب محمدی پویا3 ، سحر قریب طزره4
1- استادیار، گروه علوم تربیتی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران ، muhammadipouya@yahoo.com
2- دانشجوی دکتری، گروه مدیریت آموزشی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
3- دانشجوی دکتری برنامه‌ریزی درسی، دانشگاه تبریز، عضو هیئت علمی پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت، تهران، ایران
4- کارشناسی ارشد، گروه برنامه‌ریزی درسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده:   (5365 مشاهده)
مقدمه: با توجه به نقش آفرینی دانشجویان در راه توسعه کشور، همچنین نقش ویژگی‌های شناختی اجتماعی در فرایند یاددهی و یادگیری، هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین هوش اجتماعی با ادراک دانشجویان تحصیلات تکمیلی از ساختار کلاس با نقش میانجی باورهای خودکارآمدی می‌باشد.
روش کار: روش پژوهش حاضر، توصیفی همبستگی به ویژه بر پایه مدل‌سازی معادلات ساختاری می‌باشد. جامعه پژوهش نیز شامل کلیه دانشجویان خوابگاهی دانشگاه تهران در مقطع تحصیلات تکمیلی می‌باشد. پرسشنامه‌های هوش اجتماعی، باورهای خودکارآمدی و ادراک از ساختار کلاس نیز ابزار پژوهش را تشکیل دادند.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش حاکی از ارتباط مثبت و معنی‌داری هوش اجتماعی با باورهای خودکارآمدی (43/0 = r) و ادراک از ساختار کلاس درس (58/0 = r)، همچنین باورهای خودکارآمدی و ادراک از ساختار کلاس درس (37/0 = r) بود (01/0 < P). نتایج ضرایب مسیر مستقیم استاندارد شده نشان داد که هوش اجتماعی 52/0 از تغییرات باورهای خودکارآمدی و 84/0 از تغییرات ادراک از ساختار کلاس درس را تبیین می‌کند و باورهای خودکارآمدی 29/0 از تغییرات ادراک دانشجویان از ساختار کلاس درس را تبیین می‌کند.
نتیجه‌گیری: از آنجایی که نتایج بر ارتباط معنادار و نقش تبیین کنندگی تغییرات ادراک از ساختار کلاس به وسیله هوش اجتماعی و باورهای خودکارآمدی، برگزاری کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی هوش اجتماعی و باورهای خودکارآمدی در دانشجویان برای تقویت ادراک آنان از ساختار کلاس درس و پیشرفت نظام آموزشی، فرایند یاددهی یادگیری پیشنهاد می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: هوش اجتماعی، باورهای خودکارآمدی، ادراک از ساختار کلاس، دانشجویان
متن کامل [PDF 372 kb]   (2248 دریافت)    
نوع مطالعه : پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: طراحی برنامه درسی در علوم پزشکی
دریافت: 1396/10/25 | پذیرش: 1397/3/24 | انتشار: 1397/7/14



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 4 - ( مهر و آبان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها