:: دوره 13، شماره 2 - ( خرداد-تیر 1399 ) ::
جلد 13 شماره 2 صفحات 132-125 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی امکان‌سنجی آموزش حقوق خانواده به‌عنوان درس عمومی در آموزش عالی
حسین محمودی 1، داود میرزایی فر
1- - ، h.mahmoodi64@yahoo.com
چکیده:   (2514 مشاهده)
مقدمه: خانواده نهاد اجتماعی است که نخستین شالوده حیات جمعی به شمار می‌رود. با توجه به اهمیت خانواده و نظام حقوقی آن، بحث حقوق خانواده و آموزش آن می‌تواند از آسیب‌های ناشی از عدم آشنایی با آن جلوگیری نماید؛ در نتیجه هدف پژوهش حاضر، بررسی امکان‌سنجی آموزش حقوق خانواده در آموزش عالی ازنظر اساتید رشته حقوق بـود.
روشها: این پژوهش به لحاظ هـدف کـاربردی و حسـب شـیوه گردآوری داده، ازجمله پژوهش‌های توصـیفی از نـوع پیمایشی است. جامعه آماری، شامل اساتید رشته حقوق ایران بود. روش نمونه‌گیری تصادفی ساده بود که با روش جی پاور تعداد 150 نفر انتخاب شد. ابزار گردآوری دادهـا پرسـشنامـه محقق ساخته بود. روایی محتوایی پرسشنامه با استفاده ازنظر متخصصان تائید شد و پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 88/0 تعیین شد که نشان‌دهنده پایایی مناسب ابزار است. برای تجزیه‌وتحلیل از آمـار توصـیفی (میانگین و انحـراف اسـتاندارد) و آزمون‌های آمـاری تی تک نمونه­ای و تی مستقل استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان دادند اساتید بـا ضرورت و فرصت آموزش حقوق خانواده در آموزش عالی موافق بودند و نگرش اساتید دربـاره آموزش حقوق خانواده در آموزش عالی را خوب ارزیابی کرده‌اند. آن‌ها معتقد بودند تهدیدی جدی در این خصوص وجود ندارد و آمـادگی نیروی انسانی را نیز در حد مطلوب می‌دانند.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این پژوهش مبنی بر نیاز به آموزش حقوق خانواده در دانشگاه، می¬توان در کنار دیگر دروس عمومی به آموزش حقوق خانواده به‌صورت یک درس مجزا پرداخته شود.
واژه‌های کلیدی: آموزش، حقوق خانواده، آموزش عالی، امکان‌سنجی، درس عمومی
متن کامل [PDF 340 kb]   (699 دریافت)    
نوع مطالعه : پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: سایر موضوعات
دریافت: 1397/12/11 | پذیرش: 1398/2/7 | انتشار: 1399/4/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 2 - ( خرداد-تیر 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها