[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما :: راهنمای نویسندگان ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو نشریه::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
عضویت در خبرنامه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای آموزش بهداشت و ارتقای سلامت

یوسف ادیب، محمد عظیمی، اسکندر فتحی آذر، حسین مطلبی،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و اهداف: با عنایت به اهمیت آموزش بهداشت و ارتقای سلامت که به‌عنوان یک منبع مهم در توسعه ی اقتصادی ، اجتماعی و فردی مطرح می شود ، این مطالعه به بررسی تجزیه و تحلیل محتوای طرح تحول بنیادین آموزش‌وپرورش  بر اساس مفروضه های نظام سلامت با تأکید بر آموزش پرداخته است .

روش بررسی: در این تحقیق از روش تحلیل محتوا "آنتروپی شانون" می باشد که پردازش داده ها را در  بحث تحلیل محتوا  با نگاه جدید و به صورت کمی و کیفی مطرح می کند. آنتروپی در تئوری اطلاعات ، شاخصی است برای اندازه گیری عدم اطمینان که به وسیله، یک  توزیع احتمال بیان می شود. محتوای طرح ازنظر پاسخگو(طرح تحول بنیادین آموزش‌وپرورش ) و دوازده مؤلفه  اصلی و ۵۸ مؤلفه فرعی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت در سال ۱۳۹۵  مورد بررسی قرار گرفت

یافته‌ها: نتایج تحلیل محتوای آنتروپی شانون نشان داد که  از بررسی کل  سند تحول بنیادین  مؤلفه ی مربوط به‌سلامت روانی  با ۹۷  مورد بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده، و کمترین مقدار مربوط به معلولیت با ۰ فراوانی است

نتیجه‌گیری: یافته های حاصل از فراوانی مؤلفه ها نشان داده است که مؤلفه های نظام سلامت  از توزیع نرمال برخوردار نیستند به‌طوری‌که متاسفانه در حد خیلی کم به آموزش بهداشت و ارتقای سلامت  در این سند  پرداخته شده است


محمد عظیمی، یوسف ادیب، حسین مطلبی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و اهداف: برنامه درسی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت در ارتقای آگاهی  و توسعه فرهنگ بهداشتی دانش آموزان اهمیت بسیاری دارد برای توجه به اهمیت مسائل بهداشتی درروند سلامت دانش آموزان لازم است یک برنامه آموزشی که بتواند کلیه نیازهای ضروری آموزش بهداشت را در خود جای دهد بایستی تدوین شود.

روش بررسی: در این تحقیق از روش تحلیل محتوا "آنتروپی شانون" می‌باشد که پردازش داده‌ها را در بحث تحلیل محتوا با نگاه جدید و به‌صورت کمی و کیفی مطرح می‌کند. آنتروپی در تئوری اطلاعات ، شاخصی است برای اندازه‌گیری عدم اطمینان که به‌وسیله، یک توزیع احتمال بیان می‌شود. محتوای طرح ازنظر پاسخگو ( متن کلیه کتب دوره ششم ابتدایی) و دوازده مؤلفه اصلی و ۵۸ مؤلفه فرعی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت موردبررسی قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج تحلیل محتوای آنتروپی شانون نشان داد که بررسی کل ۸ کتاب پایه ششم ابتدایی مؤلفه مربوط به‌سلامت روانی با ۷۳۲ و حرک بدنی ۷۳۵ مورد بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده، و کمترین مقدار مربوط به کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها با ۶ فراوانی است.

نتیجه‌گیری: در محتوای کتاب‌های درسی رسمی به برخی مؤلفه‌های آموزش سلامت کمتر و یا اصلاً توجهی نشده است، درحالی‌که سلامت مهم‌ترین عامل پیشرفت و ضامن بقای جامعه است. به‌طوری‌که طراحی، اجرا و اداره برنامه‌های توسعه در بعد بهداشت، بیش از هر عامل دیگری زیربنای مفاهیم پایه‌ای چون سلامت است


محمد عظیمی،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و اهداف: تلاش برای شناسایی موانع موجود در لایه‌های برنامه‌ریزی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت در جامعه به‌عنوان یک ضرورت مطرح است . لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی موانع و راهکارهای  موجود در لایه‌های برنامه‌ریزی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت باتجربه متخصصین تعلیم و تربیت و آموزش بهداشت است .
روش بررسی: مطالعه کیفی حاضر با رویکرد پدیدارشناسی در تابستان ۱۳۹۵ بر روی ۱۵ متخصص تعلیم و تربیت و آموزش بهداشت به روش نمونه‌گیری هدفمند و تا اشباع داده‌ها ، با رعایت محرمانه بودن اطلاعات و امکان ترک مطالعه در هر زمان که مایل بودند ، ادامه یافت . روش جمع‌آوری داده‌ها از طریق مصاحبه عمیق باز و نیمه ساختاریافته انجام گرفت .
یافته‌ها: با تحلیل و ادغام مؤلفه‌های اصلی ، ۳ مؤلفه اصلی شناسایی و با تحلیل مؤلفه‌های اصلی ، ۲۰ مؤلفه فرعی استخراج گردید . مؤلفه اصلی موانع در لایه برنامه‌ریزی شامل  مفاهیم بهداشتی در کتاب‌های درسی، زمان کم آموزش اطلاعات و...  قرارگرفته‌اند . مؤلفه اصلی موانع در لایه اجرا شامل عدم معلم متخصص، زمان کم ، عدم استفاده از فعالان بهداشتی و... بود.
نتیجه‌گیری: نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهد که  از میان مؤلفه‌های فرعی  به‌دست‌آمده  از تحلیل پاسخ‌های متخصصین تعلیم و تربیت و آموزش بهداشت ، مهم‌ترین مانع  موجود در لایه‌های برنامه‌ریزی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ، عدم وجود معلمان متخصص  و علاقه‌مند  می‌باشد.


محمد عظیمی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه : شناسایی موانع سلامت افراد جامعه بزرگترین پشتوانه یک کشور است؛ به گونه ای که برای داشتن یک جامعه سالم،  شناسایی موانع سلامت دانش آموزان  را به ‌عنوان یک ضرورت مطرح می کند , آنها را به سوی عادات   و رفتارهای بهداشتی مناسب رهنمون خواهد ساخت. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی مشکلات  موجود در  حیطه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت  نظام آموزشی است .
 روش ها  : این پژوهش به صورت کیفی انجام گردید . بر الگوی تفسیری استوار بود و با استفاده از روش پدیدارشناسی به اجرا درآمد ، شیوه جمع آوری اطلاعات با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته بود که با ۱۵ نفر از متخصصین تعلیم و تربیت  و آموزش بهداشت که معیارهای ورود رو داشتند انجام گرفت. به منظور تحلیل داده های مصاحبه شده از روش Colaizzi  استفاده شد .  .
یافته ها : با تحلیل و ادغام یافته ها ۲  مولفه اصلی شامل " مشکلات در سطح مدارس  و در سطح کلان " و ۱۹ مولفه فرعی  استخراج گردید 
نتیجه گیری : نتایج به دست آمده نشان می دهد که  از میان مولفه های فرعی  به دست آمده  از تحلیل پاسخ های متخصصین تعلیم و تربیت و آموزش بهداشت ، مهم ترین مولفه ها  در شناسایی موانع موجود در حیطه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت  نظام آموزشی ، تربیت معلمان متخصص و علاقمند به آموزش بهداشت  میباشد که  نظام آموزشی باید در راستای تحقق آن تلاش نماید.
 

صفحه 1 از 1     

دوماهنامه علمی- پژوهشی راهبــردهای آموزش در علوم پزشکی Education Strategies in Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 4700