1- دانشگاه شهید باهنر کرمان ، purehsan@uk.ac.ir 2- دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده: (2447 مشاهده)
مقدمه: در طول دوران تحصیل، چالش¬های مثبت و منفی گوناگونی برای دانشجویان ایجاد می¬شود که یکی از این چالش¬های منفی، فرسودگی تحصیلی است. عوامل متعدد شناختی، هیجانی، رفتاری و شخصیتی بر بروز و شدت یافتن این چالش منفی اثرگذار هستند. هدف این پژوهش پیش¬بینی فرسودگی تحصیلی بر اساس حساسیت اضطرابی، احساس تنهایی و ترس از صمیمیت است.
روش¬ کار: روش تحقیق در این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری آن شامل ¬کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال تحصیلی 98-1397 است که 335 نفر با روش نمونه¬گیری خوشه¬ای چند مرحله¬ای مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسش¬نامه فرسودگی تحصیلی، پرسش¬نامه حساسیت اضطرابی، پرسش¬نامه احساس تنهایی و پرسشنامه ترس از صمیمت بود که به منظور تحلیل پرسش¬نامه¬ها از روش رگرسیون چندگانه از نوع همزمان استفاده شد.
یافته¬ها: نتایج نشان داد که حساسیت اضطرابی، احساس تنهایی و ترس از صمیمت قادر به پیش¬بینی معنادار فرسودگی تحصیلی هستند)001/0(P<.
نتیجه¬گیری: دانشگاه به عنوان اصلی¬ترین نهادی که اکثریت جامعه جوان در آن حضور می¬یابند، اهمیت اساسی در حفظ و بهبود سلامت روانی-اجتماعی افراد دارد. از آنجا که دوره جوانی با فرآیند اجتماعی¬شدن گره خورده است؛ توجه و برنامه¬ریزی هدفمند در راستای کمک به این فرآیند در پیشرفت تحصیلی و سلامت روان جوانان جامعه که پایه و اساس پیشرفت¬های آتی هستند، باعث جلوگیری و کاهش مشکلات مربوط به فرآیند تحصیل از جمله فرسودگی تحصیلی می¬شود.
Pourehsan S, Tajrobehkar M, Shamsi Nezhad M. The Prediction of Academic Burnout Based on Anxiety Sensitivity, Loneliness and Fear of Intimacy. Educ Strategy Med Sci 2022; 15 (1) :38-45 URL: http://edcbmj.ir/article-1-2427-fa.html
پوراحسان سمیه، تجربه کار مهشید، شمسی نژاد محبوبه. پیش بینی فرسودگی تحصیلی بر اساس حساسیت اضطرابی، احساس تنهایی و ترس از صمیمت در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان. دوماهنامه علمی- پژوهشی راهبردهای آموزش در علوم پزشکی. 1401; 15 (1) :38-45