:: دوره 10، شماره 6 - ( بهمن - اسفند 1396 ) ::
جلد 10 شماره 6 صفحات 446-438 برگشت به فهرست نسخه ها
عوامل مؤثر بر پذیرش یادگیری از طریق موبایل در بین دانشجویان دانشگاه تبریز و دانشگاه علوم پزشکی تبریز
فیروز محمودی 1، الهه حبیبی رامیانی2 ، رعنا بابازاده2
1- گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران ، firoozmahmoodi@tabrizu.ac.ir
2- گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده:   (6745 مشاهده)

زمینه و هدف: هدف پژوهش بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش یادگیری از طریق موبایل در بین دانشجویان دانشگاه تبریز و دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۴ بود.
روش ­بررسی : روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی است. ۲۸۶ نفر از دانشجویان دانشگاه تبریز و علوم پزشکی تبریز در سال تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۴ با روش نمونه ­گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع ­آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق‌ساخته استفاده شده است که پایایی آن بر اساس آلفای کرونباخ ۰/۷۹ به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ­ها از آمار استنباطی (رگرسیون خطی چند متغیره) با استفاده از نرم­افزار   Spss- ۱۹استفاده شده است.
یافته ها: یافته ­ها نشان می­دهد متغیر سودمندی درک شده، سهولت درک شده و کاربرد سیستم بر نگرش دانشجویان نسبت به یادگیری از طریق موبایل موثر بودند. اما متغیر­های پشتیبانی، خودکارآمدی و اعتماد در نگرش نسبت به یادگیری از طریق موبایل تاثیری نداشته­ اند. همچنین متغیرهای اعتماد، سهولت درک شده و پشتیبانی بر تصمیم به استفاده از موبایل در یادگیری موثر بودند؛ اما در مقابل کاربرد سیستم و سودمندی درک شده بر تصمیم به استفاده از موبایل جهت یادگیری بی تاثیر بوده اند.
نتیجه­ گیری: با توجه به یافته ­ها متغیر سودمندی بیشترین تاثیر را بر نگرش نسبت به یادگیری از طریق موبایل داشته است. بنابراین، قبل از به­ کارگیری موبایل در آموزش ، با تدوین راهکارهایی جهت انطباق کارایی این نوع نظام آموزشی با زمینه­ های اقتصادی، اجتماعی و ... میزان سودمندی نسبت به یادگیری از طریق موبایل را افزایش دهند. از طرف دیگر اعتماد نیز از عوامل موثر در پذیرش یادگیری از طریق موبایل می­باشد. دانشگاه می­تواند به صورت سازماندهی شده، مطالب سنجیده شده را از طریق موبایل ارایه نماید. 

واژه‌های کلیدی: یادگیری از طریق موبایل، الگوی پذیرش فناوری، نگرش، تصمیم به استفاده
متن کامل [PDF 996 kb]   (3986 دریافت)    
نوع مطالعه : پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: نظریه­‌های یادگیری و آموزش در علوم پزشکی
دریافت: 1396/1/14 | پذیرش: 1396/3/24 | انتشار: 1396/8/9


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 6 - ( بهمن - اسفند 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها