:: دوره 14، شماره 1 - ( فروردین-اردیبهشت 1400 ) ::
جلد 14 شماره 1 صفحات 42-35 برگشت به فهرست نسخه ها
طراحی و تبیین مدل ساختاری نقش میانجیگری تنیدگی تحصیلی در رابطه کمال‌گرایی با سبک‌های مقابله با استرس
محبوبه شیروانی ، امان الله سلطانی 1، ویدا رضوی ، علیرضا منظری
1- ، soltanimani@yahoo.com
چکیده:   (2649 مشاهده)
مقدمه: این پژوهش با هدف طراحی مدلی ساختاری برای تبیین نقش میانجی­گری تنیدگی تحصیلی در رابطه کیفیت زندگی و کمال­گرایی با سبک­های مقابله با استرس در دانش­آموزان انجام شد.
روش ها: طرح پژوهش از نوع همبستگی بود. جامعه­ی آماری پژوهش را  کلیه دانش­آموزان دوره­ی متوسطه شهر کرمان درسال تحصیلی٩٧-١٣٩۶ تشکیل داد. با استفاده از روش نمونه­گیری تصادفی چند مرحله­ای ٣۶٧ دانش­آموز انتخاب شدند. برای جمع­آوری داده­ها از پرسشنامه­های سبک­های مقابله با استرس"CISS" (اندلر و پارکر ، 1990)، تنیدگی تحصیلی ESSA (2011)، کمال­گرایی FMPS (فراست، 1990) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده­ها از آماره­های توصیفی و مدل­سازی معادلات ساختاری(SEM) استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج پژوهش نشان داد که کمال­گرایی به صورت مستقیم و غیر مستقیم با میانجی­گری تنیدگی تحصیلی، با سبک­های مقابله­ای رابطه معناداری دارد. همچنین 84/0 از اثر کمال­گرایی بر سبک­های مقابله با استرس از طریق غیر مستقیم توسط متغیر میانجی تنیدگی تحصیلی تبیین می­شود (01/0> p).
نتیجه گیری: براساس نتایج پژوهش کمال­گرایی و تنیدگی تحصیلی نقش بسیار مهمی در سبک­های مقابله با استرس دانش آموزان ایفا می­کنند و نیاز است در آموزش و پرورش به این متغیرهای مهم توجه ویژه شود.
واژه‌های کلیدی: تنیدگی تحصیلی، سبک­های مقابله با استرس، کمال­گرایی
متن کامل [PDF 530 kb]   (973 دریافت)    
نوع مطالعه : پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: نظریه­‌های یادگیری و آموزش در علوم پزشکی
دریافت: 1397/11/18 | پذیرش: 1398/3/4 | انتشار: 1400/1/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 1 - ( فروردین-اردیبهشت 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها