[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما :: راهنمای نویسندگان ::
:: دوره 15، شماره 6 - ( بهمن-اسفند 1401 ) ::
جلد 15 شماره 6 صفحات 621-611 برگشت به فهرست نسخه ها
گروه‌افزار، رهیافتِ ارتقاءِ قابلیت یادگیریِ سازمانی در دانشگاه (مطالعه موردی دانشگاه فرهنگیان)
مهناز شریف الحسینی1 ، محمود قربانی 2، الهام فریبرزی1
1- دانشگاه آزاد اسلامی داحد مشهد
2- دانشگاه ازاد اسلامی واحد مشهد ، mhgh2020@gmail.com
چکیده:   (467 مشاهده)
    مقدمه: هدف از مطالعه حاضر، بررسی نقش گروهافزارها بر افزایش قابلیت‌یادگیری‌سازمانی در دانشگاه فرهنگیان می‌باشد.  بدین‌منظور به واکاویِ تاثیراتِ بازدارندگی (موانع) یا پیش‌برندگی (تسهیل کنندگی) گروه‌افزارها و فناوری اطلاعات در قابلیت‌یادگیری‌سازمانی پرداخته شد.
روش کار: مطالعه حاضر، به روش آمیخته، انجام شد. در «روش کیفی»  با «مراجعه به نظر خبرگان دلفی» و «تحلیل اسنادی» این حوزه صورت گرفت. مولفه‌های اثرگذار بر قابلیت یادگیری دانشگاه فرهنگیان، بر اساس مطالعات کتابخانه‌ای و مصاحبه نیمه ساختاریافته «با متخصصان علمی و اجرایی»، شناسایی و در بخش کمی با روش‌هایِ سنجش نسبت روایی محتواییِ ( Content validity ratio:CVR ) و شاخص رواییِ محتواییِ (Content validity index :CVI) 9 مولفه شناسایی و پایاییِ آن نیز از طریق یک پیشمطالعه دریک نمونه 30 نفره با استفاده از روش آلفای کرانباخ، مورد تایید قرار گرفت. این مطالعه در بازه زمانی سال تحصیلی 1398- 1399 انجام گرفت و یکی از مهمترین ‌‌های شناسایی شده، فناوری سازمانی (گروه‌افزارها) بود که در این پژوهش به آن پرداخته شد.
نتایج : در بخش کیفی، با مراجعه به پانل تخصصی، مولفه یابی صورت گرفت و در بخش کمی، بعد از اعتباریابی و سنجش روایی، نتایج به‌دست‌آمده حاکی از آن بود که از میان 6گویه "استفاده از تجارب قبلی "روایی کافی را به دست نیاورد  و از دور مطالعه حذف شد. محاسبات در نرم‌افزار SPSS22  انجام و گویه‌های "داشتن پایگاه اطلاعاتی مناسب"،"مهارت واهتمام مدیران"،"ساختار وارتباط شبکه ای "،"سرعت وکیفیت "و"اشتراک‌گذاری دانش"  مورد تحلیل و بررسی و همسوسازی با نتایج سایر پژوهش‌ها قرار گرفتند.نتیجه گیری :نتایج نشان داددردانشگاه فرهنگیان، به کمک گروه‌افزارها گام‌های خوبی برداشته شده‌است. گروه‌افزارها، نقش واسطه‌گری و میانجیگری را تا حدودی در اجرای فرآیندهای آموزشی، پژوهشی، اداری و توسعه سرمایه فکری در دانشگاه فرهنگیان ایفا کرده‌اند اما نیاز به شتاب بخشیدن به روند موجود دارد.در نهایت راهکارهای موثر در راستای ارتقا قابلیت‌یادگیری‌سازمانی به کمک گروه‌ا فزارها پیشنهاد گردید.


 
واژه‌های کلیدی: گروه افزار، یادگیری سازمانی، قابلیت یادگیری سازمانی، دانشگاه فرهنگیان.
متن کامل [PDF 434 kb]   (419 دریافت)    
نوع مطالعه : پژوهشی کيفی | موضوع مقاله: کارکرد تکنولوژی در آموزش علوم پزشکی
دریافت: 1399/5/12 | پذیرش: 1399/7/8 | انتشار: 1401/11/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

sharifalhoseini M, ghorbani M, fariborzi E. GroupWare, an approch of improving organizational learning capability in the university (case study: Farhangian University). Educ Strategy Med Sci 2023; 15 (6) :611-621
URL: http://edcbmj.ir/article-1-2668-fa.html

شریف الحسینی مهناز، قربانی محمود، فریبرزی الهام. گروه‌افزار، رهیافتِ ارتقاءِ قابلیت یادگیریِ سازمانی در دانشگاه (مطالعه موردی دانشگاه فرهنگیان). دوماهنامه علمی- پژوهشی راهبردهای آموزش در علوم پزشکی. 1401; 15 (6) :611-621

URL: http://edcbmj.ir/article-1-2668-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 6 - ( بهمن-اسفند 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوماهنامه علمی- پژوهشی راهبــردهای آموزش در علوم پزشکی Education Strategies in Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4570