1- دانشگاه ارومیه ، fatahi2070@gmail.com fatahi2070@gmail.com fatahi2070@gmai 2- دانشگاه ارومیه
چکیده: (47 مشاهده)
زمینه و هدف: تنظیم و پیشبرد کارراهه یک اقدام دوجانبه و مستلزم تعامل همه جانبه و پویای عضو هیئت علمی و دانشگاه است. موفقیت در این زمینه میتواند آثار زیادی در زندگی فردی و سازمانی اعضای هیئت علمی داشته باشد.. هدف پژوهش حاضر، طراحی الگوی کارراهه بیرونی در میان اعضای هیئت علمی دانشگاه ارومیه بود.
روش کار: به منظور نیل به این هدف، از رویکرد کیفی و از روشتحلیل محتوای کیفی استفاده شد. جامعه پژوهش اساتید دانشگاه ارومیه در سال 1398 که دارای سوابق علمی و اجرایی و همچنین آشنایی به حوزه علوم رفتاری و مدیریت بودند انتخاب و براساس اشباع نظری دادهها، تعداد 23 نفر در پژوهش حاضر شرکت کردند. برای گردآوری دادهها از روش مصاحبه نیمهساختاریافته استفاده شد، دادههای بدست آمده از مصاحبهها به کمک نرمافزار کیفی(Maxquda18) و در قالب کدهای باز و محوری تحلیل شد.
یافتهها: پس از بررسی و تحلیل کدهای مصاحبه در دو قالب کد باز و محوری، 33 کد باز و 5 کد محوری استخراج گردید که بعنوان ابعاد و مولفههای اصلی کارراهه شغلی بیرونی اعضای هیئت علمی شناسایی شد و مدل مطلوب کارراهه شغلی بیرونی اعضای هیئت علمی ارائه گردید. 5 مولفه اصلی کارراهه بیرونی اعضای هیئت علمی عبارتند از شایستگیهای بینفردی و تحولآفرین، توسعه برون سازمانی پژوهش، ارتباط با صنعت، مراودات و همکاریهای علمی، ارتباط با اجتماع که این 5 مؤلفه بعنوان ابعاد اصلی کارراهه بیرونی اعضای هیئت علمی دانشگاه ارومیه ارائه شد.
نتیجهگیری: یافته های این پژوهش حاکی از این است که کارراهه شغلی میتواند در زندگی فردی و اجتماعی اعضای هیئت علمی تحولات زیادی را ایجاد نماید و انگیزهها و استعدادها و توانمندیهای فردی اعضای هیات علمی را در راستای مسئولیتها و وظایف شغلی آن ها همسو سازد و همچنین به کسب هویت دانشگاهی و برنامهریزی رشد حرفهای اعضای هیئت علمی منجر شود.
fatahi M, GALAVANDI H, hasani M. Designing the EXTERNAL Career Pattern of University Faculty Members: A Qualitative Study. Educ Strategy Med Sci 2024; 17 (5) :44-54 URL: http://edcbmj.ir/article-1-2704-fa.html
فتاحی محمد، قلاوندی حسن، حسنی محمد. طراحی الگوی کارراهه شغلی بیرونی اعضای هیئت علمی دانشگاه: یک مطالعه کیفی. دوماهنامه علمی- پژوهشی راهبردهای آموزش در علوم پزشکی. 1403; 17 (5) :44-54