[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما :: راهنمای نویسندگان ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو نشریه::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
عضویت در خبرنامه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 17، شماره 5 - ( آذر-دی 1403 ) ::
جلد 17 شماره 5 صفحات 22-11 برگشت به فهرست نسخه ها
واکاوی شایستگی های کلیدی اعضای هیأت علمی به منظور آموزش برای پایداری، مورد مطالعه: دانشگاه فنی و حرفه ای
احسان فقیری کاریزی1 ، ابراهیم صالحی عمران2 ، صادق صالحی1
1- دانشگاه مازندران
2- دانشگاه مازندران ، edpes60@hotmail.com
چکیده:   (839 مشاهده)
 مقدمه: اعضای هیأت علمی به دلیل وظایف آموزشی و پژوهشی و نقشی که در اشاعه علم و دانش بر عهده دارند، سهم بسزایی در آموزش برای پایداری ایفا کرده و شایستگی­ها و مهارت­های آنان بعنوان یک عنصر کلیدی در این زمینه مطرح می­ شود. از این رو، هدف این پژوهش واکاوی شایستگی­های کلیدی اعضای هیأت علمی دانشگاه فنی و حرفه ­ای به منظور آموزش در جهت پایداری بود.
روش­ ها: این پژوهش از لحاظ هدف، پژوهشی کاربردی است و از نظر چگونگی گردآوری داده‌ها، در گروه «پژوهش آمیخته» طبقه ­بندی می‌شود. مشارکت­ کنندگان در این پژوهش 12 نفر از متخصصان و صاحب­ نظرانی بودند که به روش نمونه­ گیری هدفمند و با تکنیک اشباع نظری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده­ ها در بخش کیفی مصاحبه نیمه­ ساختاریافته بود و با استفاده از روش تحلیل محتوا کلیدی‌ترین شایستگی‌های آموزش پایداری اعضای هیأت علمی شناسایی شد. در بخش کمی به منظور وزن­ دهی، سنجش میزان اهمیت و رتبه بندی مؤلفه­ ها­ی استخراج شده از تکنیک آنتروپی شانون استفاده گردید.
یافته ­ها: برپایه بازکاوی داده‌های مصاحبه‌های نیمه­ساختاریافته، در مجموع یازده زیرمؤلفه در قالب شش مؤلفه ­ی اصلی به عنوان شایستگی­های آموزش پایداری اعضای هیأت علمی در دانشگاه فنی و حرفه ­ای شناسایی شد که در مرحله بعد با توجه به ضریب اهمیت به دست آمده حاصل از تجزیه و تحلیل داده­ ها با تکنیک آنتروپی شانون، مؤلفه­ های شایستگی فرادیسیپیلینی، شایستگی­ تخصصی، شایستگی­ دوراندیشی، شایستگی­ مسئولیت اجتماعی، شایستگی­ فرافرهنگی و شایستگی­ زیست ­محیطی به ترتیب، اهمیت بیشتری نسبت به سایر مؤلفه ­ها را به خود اختصاص دادند.
نتیجه­ گیری: با توجه به یافته­ های این پژوهش، به منظور جهت­ گیری آموزش­های فعلی دانشگاه فنی و حرفه­ ای به سمت آموزش پایداری، لازم است پرورش شایستگی­های آموزش پایداری اعضای هیأت علمی مورد توجه قرار گرفته و اقدامات لازم جهت توسعه این شایستگی­ها صورت پذیرد
واژه‌های کلیدی: شایستگی های کلیدی، اعضای هیأت علمی، پایداری، آموزش برای پایداری، دانشگاه فنی و حرفه‌ای
متن کامل [PDF 629 kb]   (240 دریافت)    
نوع مطالعه : پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: سایر موضوعات
دریافت: 1401/9/13 | پذیرش: 1401/10/24 | انتشار: 1403/9/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Faghiri karizi E, Salehi Omran E, Salehi S. Examining the key competencies of faculty members in order to education for sustainability, case study: Technical and Vocational University. Educ Strategy Med Sci 2024; 17 (5) :11-22
URL: http://edcbmj.ir/article-1-3091-fa.html

فقیری کاریزی احسان، صالحی عمران ابراهیم، صالحی صادق. واکاوی شایستگی های کلیدی اعضای هیأت علمی به منظور آموزش برای پایداری، مورد مطالعه: دانشگاه فنی و حرفه ای. دوماهنامه علمی- پژوهشی راهبردهای آموزش در علوم پزشکی. 1403; 17 (5) :11-22

URL: http://edcbmj.ir/article-1-3091-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 5 - ( آذر-دی 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوماهنامه علمی- پژوهشی راهبــردهای آموزش در علوم پزشکی Education Strategies in Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4714