:: دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1388 ) ::
جلد 2 شماره 4 صفحات 166-161 برگشت به فهرست نسخه ها
آشنایی با روش تدریس سخنرانی
هادی گل افروز شهری 1، مرتضی خاقانی زاده
1- ، golafrooz48@yahoo.com
چکیده:   (40961 مشاهده)

  مقدمه. از مراحل مهم در طراحی آموزشی، انتخاب روش تدریس است. مدرس بعد از انتخاب محتوا و قبل از تعیین وسیله، باید خط­مشی مناسب تدریس را انتخاب کند و در این تصمیم­گیری، باید به سه موضوع "ماهیت و طبیعت فراگیران"، "محتوای موضوع" و "محدودیت­های زمانی" توجه داشته باشد. یکی از روش­هایی که سابقه طولانی در نظام­های آموزشی دارد، تدریس به روش سخنرانی است. ارایه اصول، مفاهیم و حقایق به­طور شفاهی از طرف مدرس و یادگیری از طریق گوش کردن و یاداشت برداشتن از طرف فراگیر، اساس این روش را تشکیل می­دهد و توضیح و توصیف پدیده­ها از سوی مدرس نقش عمده­ای دارد. روش سخنرانی دارای مراحل آمادگی، مقدمه، محتوا، متن و جمع­بندی است که در صورت اجرای خوب، با مهارت و با انگیزه، می­تواند تاثیر مطلوب و اثربخشی بالایی در فراگیران داشته باشد.

  نتیجه­گیری. در روش سخنرانی باتوجه به ماهیت موضوع، توانایی و علاقه فراگیر و مقتضای زمانی باید فراگیران را به نوعی در کلاس و مباحث درگیر نموده و مشارکت داد که از پویایی و فعال بودن لازم برخورار شوند.

واژه‌های کلیدی: فراگیر، سخنرانی، روش تدریس
متن کامل [PDF 228 kb]   (11136 دریافت)    
نوع مطالعه : پژوهشی کيفی | موضوع مقاله: سلامت
دریافت: 1388/9/28 | انتشار: 1388/10/25


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها