شهرام توفیقی، جمیل صادقی فر، پژمان حموزاده، سعیده افشاری، فائزه فروزان فر، سید محمود تقوی شهری،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۰ )
اهداف: با بررسی شکاف بین انتظارات و ادراکات دانشجویان از خدمات آموزشی، میتوان زمینه را برای تدوین برنامه هایی مناسب جهت بهبود کیفیت خدمات آموزشی فراهم نمود. این مطالعه با هدف ارزیابی کیفیت خدمات آموزشی از دیدگاه دانشجویان پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.
روشها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی مقطعی ۱۷۰ نفر از دانشجویان دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۸۹ با روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. از پرسشنامه استاندارد سروکوال شامل دو بخش مشخصات فردی و ابعاد پنجگانه کیفیت خدمات آموزشی، برای جمعآوری دادهها استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS ۱۶ و بهکمک آمار توصیفی و آزمونهای کولموگروف- اسمیرنوف، T زوجی، آنالیز واریانس یکطرفه و تعقیبی توکی انجام گرفت.
یافته ها: در تمامی ابعاد کیفیت خدمات آموزشی و عبارات مربوط به سنجش آن، شکاف کیفیت وجود دا شت . بیشترین میانگین شکاف کیفیت در بعد همدلی (۵۷/۱-) و بعد از آن به ترتیب در ابعاد فیزیکی (۵۵/۱-)، پاسخگویی (۴۲/۱-) و تضمین (۴۰/۱-) مشاهده شد و کمترین میانگین شکاف مربوط به بعد اطمینان (۳۱/۱-) بود. رابطه آماری معنیداری نیز بین شکاف کیفیت در ابعاد مختلف کیفیت خدمات آموزشی و عبارات مربوط به آن مشاهده شد (۰۰۱/۰
نتیجهگیری: انتظارات دانشجویان فراتر از درک آنها از وضعیت موجود است و در هیچکدام از ابعاد خدمت، انتظارات آنها برآورده نشده است. در راستای بهبود کیفیت خدمات آموزشی، کلیه ابعاد بهویژه بعد همدلی باید در اولویت قرار گیرد .