گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران ، drhossiennajafi@yahoo.com
چکیده: (8162 مشاهده)
زمینه و اهداف: هدف تحقیق طراحی و تولید محتوای الکترونیکی بر اساس مدل استاندارد اسکورم برای بهبود یادگیری است
روش بررسی: برای جمعآوری اطلاعات از روش توصیفی- مروری و برای انجام تحقیق از شیوه نیمه آزمایشی با استفاده از طرح پیشآزمون و پسآزمون با گروه کنترل استفاده شد. جامعه آماری کلیه دانشجویان ارشد رشته برنامهریزی آموزشی دانشگاه پیام نور در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵ بود که به روش نمونهگیری در دسترس و انتصاب به دو گروه آزمایشی و کنترل تعداد۳۰(هر گروه ۱۵ نفر) نفر بهعنوان نمونه انتخاب شدند که گروه آزمایشی به شیوه ارائه محتوای الکترونیکی مبتنی بر اسکورم بر پایه LMS و گروه کنترل به شیوه سنتی آموزش دیدند. از شاخص معدل تحصیلی برای مقایسه و از آزمونT برای تحلیل اولیه و از آزمون کوواریانس برای تحلیل نهایی استفاده شد.
یافتهها: : مراحل طراحی و تولید محتوی الکترونیکی مبتنی بر اسکورم شامل شش مرحله مهارت نویسی، مقدمه، اسکوبندی، خلاصه، آزمون و پاسخ به آزمون است. سرانجام با اعمال متغیر عامل؛ از یکسو، معدل گروه آزمایشی (۱/۰۲۳۱± ۴۳۹۲/۱۸) در مقایسه با معدل گروه کنترل (۳۴۰۸/۱±۱۶/۷۲۱۱) به میزان ۱/۷۱۸۱ بالاتر بود و از سوی دیگر، بر اساس تحلیل نهایی کوواریانس (۴/۲۱= ج F<۸۹/۶= مF؛ ۲۷=df؛ ۰/۰۰۳=p) بین استفاده از محتوی الکترونیکی مبتنی بر مدل اسکورم در مقایسه با محتوی سنتی مبتنی بر متن در عملکرد تحصیلی دانشجویان تفاوت معنیداری وجود داشت.
نتیجهگیری: اگر محتوی الکترونیکی مبتنی بر اسکورم بهخوبی طراحی، تولید و ارائه شود، در مقایسه با محتوی سنتی در بهبود یادگیری میتواند اثرگذارتر باشد.
Najafi H. Shareable Content Object Reference Model: A model for the production of electronic content for better learning. Educ Strategy Med Sci 2016; 9 (5) :335-350 URL: http://edcbmj.ir/article-1-1041-fa.html
نجفی حسین. اسکورم مدلی برای تولید محتوی الکترونیکی جهت یادگیری بهتر . دوماهنامه علمی- پژوهشی راهبردهای آموزش در علوم پزشکی. 1395; 9 (5) :335-350