1- گروه علوم تربیتی و روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان، تبریز، ایران ، mohammadazimi1986@yahoo.com 2- گروه علوم تربیتی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران 3- گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده آموزش بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
چکیده: (7000 مشاهده)
زمینه و اهداف: برنامه درسی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت در ارتقای آگاهی و توسعه فرهنگ بهداشتی دانش آموزان اهمیت بسیاری دارد برای توجه به اهمیت مسائل بهداشتی درروند سلامت دانش آموزان لازم است یک برنامه آموزشی که بتواند کلیه نیازهای ضروری آموزش بهداشت را در خود جای دهد بایستی تدوین شود.
روش بررسی: در این تحقیق از روش تحلیل محتوا "آنتروپی شانون" میباشد که پردازش دادهها را در بحث تحلیل محتوا با نگاه جدید و بهصورت کمی و کیفی مطرح میکند. آنتروپی در تئوری اطلاعات ، شاخصی است برای اندازهگیری عدم اطمینان که بهوسیله، یک توزیع احتمال بیان میشود. محتوای طرح ازنظر پاسخگو ( متن کلیه کتب دوره ششم ابتدایی) و دوازده مؤلفه اصلی و 58 مؤلفه فرعی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت موردبررسی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج تحلیل محتوای آنتروپی شانون نشان داد که بررسی کل 8 کتاب پایه ششم ابتدایی مؤلفه مربوط بهسلامت روانی با 732 و حرک بدنی 735 مورد بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده، و کمترین مقدار مربوط به کنترل و پیشگیری از بیماریها با 6 فراوانی است.
نتیجهگیری: در محتوای کتابهای درسی رسمی به برخی مؤلفههای آموزش سلامت کمتر و یا اصلاً توجهی نشده است، درحالیکه سلامت مهمترین عامل پیشرفت و ضامن بقای جامعه است. بهطوریکه طراحی، اجرا و اداره برنامههای توسعه در بعد بهداشت، بیش از هر عامل دیگری زیربنای مفاهیم پایهای چون سلامت است
Azimi M, Adib Y, Matlabi H. Health Education and Health Promotion Curriculum of Grade six is Based on the
Assumption of Health System
. Educ Strategy Med Sci 2017; 10 (2) :91-102 URL: http://edcbmj.ir/article-1-1070-fa.html
عظیمی محمد، ادیب یوسف، مطلبی حسین. برنامه درسی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت کل کتب دوره ششم ابتدایی بر اساس
مفروضههای نظام سلامت
. دوماهنامه علمی- پژوهشی راهبردهای آموزش در علوم پزشکی. 1396; 10 (2) :91-102