گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران ، piri_moosa@yahoo.com
چکیده: (15180 مشاهده)
اهداف: نیازسنجی یکی از بحثانگیزترین مفاهیم حوزه خدمات اجتماعی، تعلیم و تربیت و برنامهریزی آموزشی است. هدف از انجام این پژوهش، نیازسنجی و اولویتبندی آموزشیِ مربیان امداد و کمکهای اولیه جمعیت هلال احمر استان آذربایجان غربی از نظر کارشناسان، مسئولان آموزشی و مربیان بود.
روشها: این پژوهش توصیفی- پیمایشی در مربیان امداد و کمکهای اولیه و کارشناسان و مسئولان آموزشی جمعیت هلال احمر استان آذربایجان غربی سال 1390 انجام شد . 189 نفر به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه شامل 30 گویه درباره نیازهای آموزشی مربیان امداد و کمکهای اولیه استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمونهای فریدمن و کروسکال- والیس با کمک نرمافزار آماری SPSS 14 استفاده شد.
یافتهها: تفاوت معنیداری بین نیازهای اولویتبندیشده از دید مربیان و مسئولان آموزشی مشاهده شد (001/0=p). مهمترین اولویت آموزشی از دید مربیان "برگزاری دورههای غیرحضوری از طریق ارسال کتب و منابع خودآموز" و از دید مسئولان "آشنایی با روشها و فنون تدریس و اداره کلاس" بود. در مجموع اختلاف بین دو گروه در اولیوتبندی نیازهای آموزشی زیاد بود.
نتیجهگیری: هرچند مربیان و مسئولان آموزشی جمعیت هلال احمر در اولویتبندی نیازها با هم اختلافات جدی دارند، اما در حیطه آموزش، بیشترین نیاز را "برگزاری دورههای بازآموزی و ارایه جدیدترین مطالب مربوط به تدریس امداد در طول سال" و کمترین نیاز را "آشنایی با آسیبهای مفصلی و استخوانی" میدانند.
Piri M.. Educational needs of first aid trainers of Red Crescent Society. Educ Strategy Med Sci 2013; 6 (2) :101-106 URL: http://edcbmj.ir/article-1-348-fa.html
پیری موسی. نیازهای آموزشی مربیان کمکهای اولیه جمعیت هلال احمر. دوماهنامه علمی- پژوهشی راهبردهای آموزش در علوم پزشکی. 1392; 6 (2) :101-106