1- ، sabohi@nm.mui.ac.ir 2- گروه بهداشت، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (9001 مشاهده)
اهداف: از مدتها پیش لزوم تجدید نظر در روشهای سنتی تدریس و استفاده از روشهای نوین و فعال یادگیری و دانشجومحور از سوی سیستمهای آموزشی احساس شده و کاربرد این روشها در علوم مختلف از جمله علوم پزشکی متداول شده است. هدف مطالعه حاضر، مقایسه تاثیر تدریس به سه شیوه اکتشافی هدایتشده گروهی، پرسش و پاسخ و سخنرانی بر سطح یادگیری و ماندگاری اطلاعات دانشجویان پرستاری بود.
ابزار و روشها: در این مطالعه نیمهتجربی، 62 نفر از دانشجویان ترم 4 پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نیمسال اول سال 1394 که واحد درس عفونی را برای اولین بار اخذ کرده بودند، بهروش سرشماری انتخاب و بهطور تصادفی به سه گروه آموزشی اکتشافی هدایتشده گروهی، پرسش و پاسخ و سخنرانی تقسیم شدند. آزمون قبل، بلافاصله و یک ماه پس از اجرای برنامه آموزشی با استفاده از پرسشنامه محققساخته انجام شد. اطلاعات بهکمک نرمافزار SPSS 19 و توسط آزمونهای مجذور کای، آنالیز واریانس یکطرفه، آنالیز واریانس با مشاهدات تکراری و آزمون تعقیبی LSD تحلیل شدند.
یافتهها: میانگین نمره آزمون بلافاصله بعد از اجرای برنامه آموزشی در گروه سخنرانی بهطور معنیداری کمتر از دو گروه اکتشافی هدایتشده و پرسش و پاسخ بود (001/0p<). همچنین میانگین نمره آزمون یک ماه بعد از اجرای برنامه آموزشی در گروه اکتشافی هدایتشده بهطور معنیداری بیشتر از دو گروه پرسش و پاسخ (0/004=p) و سخنرانی (0/001=p) بود.
نتیجهگیری: بهکارگیری روشهای آموزشی فعال، سبب مشارکت بیشتر دانشجویان در موضوعات آموزشی شده و زمینه را برای افزایش یادگیری و ماندگاری بهتر اطلاعات فراهم میکند.
Mardanparvar H., Sabohi F., Rezaei Dehghani A.. Comparison the Effect of Teaching by Group Guided Discovery Learning, Questions & Answers and Lecturing Methods on the Level of Learning and Information Durability of Students . Educ Strategy Med Sci 2016; 8 (6) :35-41 URL: http://edcbmj.ir/article-1-945-fa.html
مردانپرور حسین، صبوحی فخری، یوسفی حجتاله، رضایی دهاقانی عبداله. مقایسه تاثیر تدریس به سه شیوه اکتشافی هدایتشده گروهی، پرسش و پاسخ و سخنرانی بر سطح یادگیری و ماندگاری اطلاعات دانشجویان. دوماهنامه علمی- پژوهشی راهبردهای آموزش در علوم پزشکی. 1394; 8 (6) :35-41